Dé badkamerspecialist met een beter idee!
Home » LOODGIETER » Reinigen / schoonmaken van dakgoten

Reinigen / schoonmaken van dakgoten

Het preventief reinigen / schoonmaken van dakgoten is iets wat vaak wordt vergeten. Vooral tijdens de herfst wanneer vallende bladeren in de dakgoot terecht komen kan deze snel verstopt raken. Omdat de dakgoot vaak op hoogte hangt is het schoonmaken en/of reinigen van dakgoten een klus wat door veel mensen als eng en gevaarlijk wordt ervaren.

Het preventief reinigen van dakgoten is helaas een noodzakelijk kwaad om verstoppingen met als gevolg schade aan het huis te voorkomen. Dakgoten vangen het hemelwater op, en tijdens dit proces loopt de dakgoot vol met onder andere vuil en bladeren met als gevolg:

– Het doorhangen van de dakgoot waardoor deze gaat lekken;
– Dat de riolering verstopt kan raken;
– Door het lekkende hemelwater kunnen de muren van het huis te vochtig worden;
– De voegen van de muur raken beschadigd door het constante vocht;
– Het vocht kan tot de binnen muren doordringen;
– Er kunnen buiten maar ook binnen in huis schimmels ontstaan.

Bovenstaande zaken kunnen gemakkelijk worden voorkomen door het frequent schoonmaken van uw dakgoten. Dit voorkomt verstoppingen en schade aan uw huis maar wordt toch vaak vergeten.

Hoe herkent u een verstopte dakgoot?

– Er zijn vochtplekken zichtbaar aan de onderkant van de dakgoot;
– Er loopt water over de rand van de dakgoot;
– Er zijn vochtplekken zichtbaar op muren rondom de dakgoten;
– Er ontstaan schimmels aan de binnen- of buitenkant van het huis.

Wilt u hulp bij het preventief schoonmaken van uw dakgoten, of heeft u al last van een dakgoot die moet worden ontstopt omdat het hemelwater er niet meer door afgevoerd wordt? Neem contact met ons op via ons contact formulier, of stuur ons een email voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Komt u uit de omgeving van Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen nh, Obdam of Heiloo, en heeft u met spoed een loodgieter nodig? Bel ons dan op telefoonnummer 06 22967543.